Ter ere van de ingebruikname van de nieuwe geluidsapparatuur speelde beiaardier Jan-Geert Heuvelman samen met Hans Broekhuijsen (saxofoon) en Boudewijn Zwart (digitale piano).
Volledig scherm
Ter ere van de ingebruikname van de nieuwe geluidsapparatuur speelde beiaardier Jan-Geert Heuvelman samen met Hans Broekhuijsen (saxofoon) en Boudewijn Zwart (digitale piano). © Dick Sanderman

Stichting Stadsmuziek Rijssen: meer mogelijkheden rond carillon door aanschaf nieuwe apparatuur

RIJSSEN -  Met een feestelijk concert nam de Stichting Stadsmuziek Rijssen zaterdag de apparatuur in gebruik, waardoor instrumentalisten in de toren van de Schildkerk kunnen samenspelen met de beiaardier. Hun klanken worden versterkt via speakers op de torenomloop en vermengen zich dan met de tonen van het carillon.

  1. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
    PREMIUM

    Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

    Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.

Reggestreek