Volledig scherm
Het Rijssense Parkgebouw heeft de bedrijfsvoering niet op orde, maar de gemeente Rijssen-Holten schiet te hulp met een overbruggingssubsidie. © Wouter Borre

Structureel overwerk in Rijssense Parkgebouw ‘tikkende tijdbom’

RIJSSEN - Er moet iets gebeuren met de personele bezetting van het  Rijssense Parkgebouw. Daarover verschilden de leden van de commissie Maatschappelijk Dienstverlening (MDV) maandagavond niet van mening. Het personeel maakt structureel overuren, die niet worden betaald.

Tomeloze inzet

„Structureel overwerken en dat ook niet betaald krijgen is een tikkende tijdbom. Dat gaat een keer fout. En dat moeten we voorkomen”, aldus wethouder Ben Beens, die vol lof was over de tomeloze inzet van de medewerkers van het Parkgebouw.

Lof

Ook de leden van de commissie MDV staken hun lof voor het personeel niet onder stoelen of banken. Het overgrote deel van de fracties had dan ook geen enkele moeite met de extra subsidie om de financiële problemen in de bedrijfsvoering van het Parkgebouw te overbruggen.  Over vorig jaar is dat 14.250 euro, dit jaar én 2021 28.500 euro. 

Eerst plan op tafel

Janette Haverslag van Gemeentebelang vond het bedrag voor volgend jaar overbodig en wilde in elk geval eerst het bezuinigingsplan zien. Maar volgens Beens blijft het Parkgebouw dan met een gat zitten, omdat 2019 en 2020 dan zijn gedekt maar in 2021 neem je een besluit voor de langere termijn. Maar dat gaat pas in in 2022, dus heb je in 2021 geen overbruggingsgeld. 

Meer horeca

Beens hoorde de suggesties van de commissie aan op welke wijze het Parkgebouw meer geld zou kunnen verdienen aan, maar ging er niet diep op in. „Het is aan het Parkgebouw  om met een plan te komen.” Hij vond het idee voor meer horeca best wel goed, maar waarschuwde dat het Parkgebouw niet is te vergelijken met Tastoe in het Holtense Kulturhus, dat pal in het centrum staat.

Reggestreek