Volledig scherm
Het nieuwe logo werd voorafgaand aan de stemming in het Rijssense Parkgebouw gepresenteerd © Jesse Seppenwoolde

SV Rijssen kan niet meer stuk: leden stemmen massaal voor fusie RKSV en Rijssen Vooruit

RIJSSEN - Leden van RKSV en Rijssen Vooruit stemden donderdagavond massaal voor het samengaan van beide voetbalverenigingen. Het kan haast niet anders dan dat SV Rijssen, zoals de fusieclub gaat heten, vanaf eind april een feit is. 

Slechts twee van de 170 aanwezige leden lieten tijdens de bijeenkomst in het Parkgebouw hun tegenstem horen. „Het was echt een heel positieve avond",  vertelt Wouter Beumer namens het bestuur van RKSV. „We zijn best opgelucht, want je weet het natuurlijk nooit. Hoewel we vooraf in de wandelgangen al wel vooral veelbelovende geluiden hoorden.”

Volledig scherm
Het tenue van de fusieclub SV Rijssen wordt donkerblauw met zwart © Jesse Seppenwoolde

De besturen presenteerden voorafgaand aan de stemming de plannen voor de fusieclub, die Sportvereniging Rijssen gaat heten. „Het tenue wordt donkerblauw met zwart en het ontwerp voor het logo is ook klaar,” vertelt Beumer. Dat de club gaat voetballen op de velden van RKSV, dat na uitbreiding wordt omgedoopt tot ‘t Opbroek, was al bekend. „Op het sportcomplex krijgen we een derde veld en een compleet nieuw clubgebouw.” 

Uitbreiding sportcomplex

De gemeente, beide clubs en bouwbedrijf Ter Steege hopen eind april de definitieve handtekeningen te kunnen zetten. Het fusievoorstel ligt nu eerst ter inzage bij de Kamer van Koophandel.  „Dat is de wettelijke procedure. Schuldeisers kunnen dan bijvoorbeeld nog bezwaar maken. Maar daar gaan we natuurlijk niet vanuit.” 

Tot de uitbreiding van het sportcomplex afgerond is blijven de velden van zowel RKSV als Rijssen Vooruit in gebruik. „Het eerste elftal gaat direct samen, die spelen voorlopig om en om bij ons en aan de Stokmanveldsweg. De overige teams blijven eerst voetballen op hun vertrouwde stek.”

Toekomstbestendig

Niet aankomend seizoen, maar in 2020 moet het dan toch helemaal voor elkaar zijn. „We willen echt iets moois neerzetten”, zegt Beumer. „Leden die al 40 jaar lid zijn van een van de verenigingen hebben misschien wat sentimentele gevoelens erbij, maar als SV Rijssen zijn we een toekomstbestendige club. De jeugd, daar doe je het uiteindelijk  voor.” 

Volledig scherm
Het sportcomplex van RKSV wordt uitgebreid met een derde (kunstgras)veld en omgedoopt tot 't Opbroek. Het clubgebouw wordt volledig vernieuwd. © RKSV/Rijssen Vooruit

Reggestreek