Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Getty Images

Taakstraf voor Gorenaar (24) na kopstoot en vuistslag op Keunefeesten in Holten

HOLTEN/ALMELO - Wat duw- en trekwerk bij de garderobe, een kopstoot en uiteindelijk een vuistslag in het gezicht. Dat is hoe zaterdag 14 september voor de 24-jarige M. uit Goor eindigt tijdens de Keunefeesten in Holten. Voor die kopstoot en vuistslag krijgt de jongeman donderdagochtend een werkstraf opgelegd in de rechtbank van Almelo.

Wanneer M. zijn jas wil ophalen na een avond feesten, loopt het in de garderobe uit de hand. Hij vraagt iemand om afstand te houden, zo vertelt hij zelf aan politierechter Ellenbroek. „Toen ik met mijn hoofd een beweging opzij maakte, heb ik hem geraakt. Dat was niet de bedoeling, maar het gebeurde wel.” 

Bedreigd

Eenmaal buiten komt het slachtoffer van de kopstoot verhaal halen met zijn vrienden. „Ze kwamen met zes of zeven man op mij af. Ik voelde me bedreigd en heb toen een klap uitgedeeld, maar daarvoor heb ik drie keer gevraagd of ze weg wilden gaan.” 

Na het opstootje neemt M. de benen. Hij wordt later door de politie op het dak van een schuur aangetroffen. In de rechtbank geeft hij alles toe. Maar dat er ook een tweede slachtoffer aangifte heeft gedaan, kan de 24-jarige man niet begrijpen. „Dat is onzin, ik weet honderd procent zeker dat ik niet twee keer een kopstoot heb uitgedeeld.” Ook politierechter Ellenbroek vindt dat daar niet genoeg bewijs voor is. 

Oppassen

Waar ze zich wel zorgen over maakt, is het aantal glazen bier dat M. die avond dronk. „Niet zo veel, tien tot vijftien glazen”, verklaarde hij eerder. „Dat vind ik wél erg veel, daar moet u echt mee oppassen", is het advies van de politierechter.

M. krijgt voor de vuistslag en kopstoot een werkstraf van 120 uur opgelegd, waarvan tachtig uur voorwaardelijk. Ook moet hij het slachtoffer ruim 300 euro aan smartengeld terugbetalen. 

Reggestreek