Volledig scherm
Stock Wegener Drugs Pillen

Taakstraf voor Holtenaar na ruzie in Dieka en drugs ‘voor vrienden’

HOLTEN/MARKELO - Mattia B. moet een taakstraf uitvoeren na een harde ruzie in uitgaansgelegenheid Dieka in Markelo op 20 september 2015. Dat besloot politierechter Erik Berg maandagmiddag in de rechtbank van Almelo.


„Het was op mijn verjaardag, maar het liep totaal niet zoals ik wilde”, vertelde de 22-jarige Holtenaar. „Een aantal vrienden van mij kregen ruzie met wat jongens. Toen er gevochten werd, ben ik er tussen gaan staan.” Daar ontstond een nog grotere ruzie, waarbij B. de eerste klap moest incasseren. Er werd over en weer gevochten en de Holtenaar zou meerdere stompen hebben uitgedeeld.

Harddrugs
Op het politiebureau werden zakjes met de harddrug MDMA gevonden in de kleding van B. „Als mijn vrienden wat nodig hadden voor het uitgaan, regelde ik wat pillen. Ik verdiende er bijna niets aan”, legde hij uit. Ook in zijn woning werden zakjes met drugs gevonden.

De officier eiste een taakstraf van 20 uur en een voorwaardelijke celstraf van vijf weken. „Ook al krijg ik tien jaar voorwaardelijk, het gebeurt toch niet weer”, zei B. Rechter Berg maakte er een werkstraf van 40 uur van, waarvan 22 voorwaardelijk. Omdat B. na de ruzie al twee uur op het bureau zat, blijft er een taakstraf van 16 uur over.

Reggestreek