Volledig scherm
Rieneke Leusink-Ter Steege, Erwin Brakert, Marijke Hoekstra en Harco Slettenhaar gaan zaterdag hardlopen en fietsen voor het goede doel. © Emiel Muijderman

'Ter Steege in Beweging' houdt personeel fit

RIJSSEN/NIJVERDAL Ongeveer 200 medewerkers van de Ter Steege Groep gaan zaterdag bij outdoorcentrum De Wilgenweard een sportieve uitdaging aan voor het goede doel.

Wandelen, hardlopen, fietsen, mountainbiken maar ook spelonderdelen als Ford Boyard en Expeditie Robinson staan op het programma. Als locatie is gekozen voor outdoorcentrum De Wilgenweard aan de Regge in Nijverdal waar ’s middags tussen vijf en zes de finish is. Ook voor gezinsleden is er van alles te doen.

„Het leuke is dat mensen elkaar aansteken”, vertelt kartrekker Rieneke Leusink-Ter Steege. „Er zitten heel fanatieke deelnemers tussen, hoor.”

Als personeelsmanager en mede-eigenaar is Leusink nauw betrokken bij het wel en wee van het bedrijf en de medewerkers. „Een werknemer die goed in z’n vel zit, presteert ook meer op kantoor. We zien al langer in dat het loont mensen te stimuleren om te bewegen en/of te sporten. Het is goed voor henzelf en voor ons als bedrijf. We zochten naar een manier om mensen massaal in beweging te krijgen. En omdat we ook nog 105 jaar bestaan is er dit evenement uitgekomen.”

De goede doelen zijn 'Hart voor Nicaragua' dat huisjes bouwt voor de allerarmsten en 'Stichting Ontmoeting' die hulp biedt aan mensen zonder een thuis. „We hebben bewust doelen uitgekozen waarvoor onze medewerkers zich in hun vrije tijd inzetten, omdat we betrokken zijn bij de medemens.

Reggestreek