Terrein Rijssen Vooruit
Volledig scherm
Terrein Rijssen Vooruit © Ter Steege Vastgoed

Ter Steege koopt voetbalveld van Rijssen Vooruit

RIJSSEN - Ter Steege Bouw Vastgoed heeft het voetbalveld van Rijssen Vooruit gekocht. Op het terrein aan de Pelmolenweg en Wierdensestraat in Rijssen wordt een nieuw woongebied ontwikkeld. Voetbalclub Rijssen Vooruit verhuist over enkele jaren naar het nieuwe sportpark in nieuwbouwwijk Het Opbroek.

De familie Jordaan is al ruim een eeuw eigenaar van het sportterrein, waarop de oudste voetbalclub van Rijssen traint en wedstrijden speelt. Jordaan heeft het complex verkocht aan Ter Steege.

De karakteristieke, monumentale tribune kan volgens Ter Steege meeverhuizen naar de nieuwe locatie op Het Opbroek. Door een op handen zijde fusie van Sportclub Rijssen, RKSV en Rijssen Vooruit komt verhuizing van de voetbalvelden dichterbij. Tot die tijd blijft Rijssen Vooruit voetballen op de huidige plek.

Volgens regiomanager Erwin Tijhof van Ter Steege wordt het straks prima wonen op de locatie aan de Wierdensestraat en Pelmolenweg. "Vlakbij natuurschoon en het Volkspark. In de gebiedsvisie Stokmansveld zijn de uitgangspunten al vastgelegd. Pas nadat de verhuizing definitief is, worden de plannen verder uitgewerkt."

Reggestreek