Volledig scherm
De Nagelhoutcollectie in de kelderruimte van het Kulturhus Holten is straks ook voor mindervaliden te bezichtigen dankzij de plaatsing van een traplift © Lenneke Lingmont

Traplift voor minder-validen in Kulturhus Holten

HOLTEN Het Kulturhus in Holten krijgt een traplift opdat ook mindervaliden en senioren, die slecht ter been zijn, de exposities in de kelderruimte van het voormalige gemeentehuis van Holten kunnen bezichtigen.

In de kelderruimte is de Nagelhoutcollectie, genoemd naar de verzamelaar en Holtense huisarts J.P. Nagelhout, ondergebracht. Die ruimte is momenteel niet bereikbaar voor mindervaliden. En dat mensen met een lichamelijke beperking de collectie en eventuele andere kunstwerken niet kunnen bezichtigen is in strijd met de voorwaarden waaronder de kunstwerken van Nagelhout in 1991 in handen van toen nog de gemeente Holten zijn gekomen. 

Een van de voorwaarden is dat de collectie openbaar toegankelijk in dorp Holten tentoongesteld moet worden. Bij de ingebruikneming van het Kulturhus is geen rekening gehouden met een expositieruimte voor de Nagelhoutcollectie op de begane grond. Daarom verhuisde de collectie naar de kelder. De gemeente Rijssen-Holten is als verhuurder verantwoordelijk voor de toegankelijkheid van het gebouw.

Het college van burgemeester en wethouders wil daarom 8.000 euro uittrekken voor het plaatsen van een traplift en dat geld halen uit het potje voor onderhoud van gebouwen. 

Reggestreek