De kind-hondshow is een populair onderdeel van de rashondenshow van kynologencklub REO.
Volledig scherm
De kind-hondshow is een populair onderdeel van de rashondenshow van kynologencklub REO. © Annina Romita

Trouwe viervoeters op hun mooist in Rijssense Reggehal

RIJSSEN - De Rijssense sporthal Reggehal is zaterdag 25 januari gevuld met blaffende, kwispelende en paraderende honden tijdens de Rashonden Clubmatch van kynologenclub REO.

Keurmeesters

In het kader van het 75-jarig bestaan van REO en het feit dat het de 65ste rashonden clubmatch is, heeft de vereniging er een extra feestelijk gebeuren van gemaakt met zeer ervaren keurmeesters die de verschillende hondenrassen keuren.

Uitgelezen kans

Er zijn 230 rashonden - verdeeld over 85 rassen - ingeschreven uit alle delen van het land. Volgens de organisatie is het voor aspirant-eigenaren van een rashond een uitgelezen kans om honden te bekijken en te praten met eigenaren over de specifieke eigenschappen van een bepaald ras.

Kind-hondshow

Om 10.00 uur beginnen de individuele keuringen, die duren tot circa 14.30 uur. Daarna is er de populaire kind-hondshow waarbij jonge kinderen verkleed hun hond voorbrengen. Aansluitend is er de Junior Handling, waarbij jonge baasjes proberen hun hond op diens best in de ring voor te brengen en te presenteren aan de keurmeester. 

Rasgroepwinnaars

Na de verkiezing van de beste baby en beste pup heeft de eindkeuring van alle rasgroepen plaats. Uit de beste hond van elk ras wordt per rasgroep een keuze gemaakt. De winnaar ervan gaat naar de eindkeuring van alle rasgroepwinnaars. 

Best in Show

De winnende hond van elke rasgroep maakt een bijzondere entree in de erering. Uit die presentatie wordt uiteindelijk de Best in Show van de 65ste clubmatch van REO gekozen. De organisatie wijst erop dat het bezoekers niet is toegestaan hun hond mee te nemen. Dit vanwege de beperkte ruimte in de sporthal.

Reggestreek