Twee gewonden bij ernstig ongeval op A1 bij Rijssen

Video | UpdateRIJSSEN - Bij een ernstig ongeval op de A1 bij Rijssen zijn in de nacht van donderdag op vrijdag twee personen gewond geraakt. De weg is door het voorval urenlang afgesloten geweest.

Een auto reed te hard een wegafzetting in en botste daardoor tegen een bedrijfsbus. Vervolgens schoot de auto tegen de vangrail in het midden van de snelweg. Het voertuig kwam daarna met de achterkant onder de stempel van een grote kraan tot stilstand. De kraan stond hier om matrixborden op de snelweg te plaatsen wegens wegwerkzaamheden. De volledige achterkant van de auto is verwoest.

Bekneld

De mannelijke bestuurder zat enige tijd bekneld achter het stuur en is door de hulpdiensten bevrijd. De vrouwelijke passagier is door wegwerkers uit de auto gehaald. Beide inzittenden zijn met spoed naar het ziekenhuis gebracht.

De A1 was door het ongeluk lange tijd dicht van Holten naar de afslag Rijssen/Enter. Inmiddels is de weg weer vrij.

Volledig scherm
Ongeval op A1 © News United/Jan Willem Klein Horstman
  1. Ex-Excelsiorspeler en oud-prof Jan Michels is nu klusjesman in Deventer
    Video

    Ex-Excelsior­spe­ler en oud-prof Jan Michels is nu klusjesman in Deventer

    DEVENTER - Aan de hand van Wiel Coerver stapte Jan Michels als 12-jarig ventje al binnen bij de Engelse bondscoach Bobbie Robson. Vrijwel alle Nederlandse hotels zag de kleine Michels van binnen als technisch vaardige uitdrager van de Coerver-methode. ,,Veel oefenen met de bal op techniek.’’ Het was de opmaat van een voetbalcarrière die de Deventenaar via Apeldoorn, Zwolle, Deventer, Den Bosch, zelfs nog even naar Schotland bracht. ,,Maar ik had meer uit mijn carrière kunnen halen’’, zegt Michels in Stiften, de videorubriek van collega-nieuwsmedium De Stentor.

Reggestreek