Volledig scherm
© Emiel Muijderman

Tweede Twentse Robinson? Boer Jan strijdt vanavond voor finaleplek

videoDIJKERHOEK - De kans dat een Tukker weer het populaire RTL-programma Expeditie Robinson wint, wordt steeds groter. Jan Bronninkreef uit Dijkerhoek strijdt in de aflevering van donderdagavond met vijf andere deelnemers voor een felbegeerde plek in de finale. Vorig jaar won Carlos Platier Luna uit Oldenzaal het survivalprogramma.

Deelname aan het programma was al jaren een droom van Jan, die als boer werkt. En ondanks de hoge verwachtingen, viel de ervaring niet tegen vertelde hij eerder aan Tubantia: “Het eilandleven, het survivallen, de proeven; het was gewoon geweldig.” Ook verklapte hij dat zijn werk als boer hem geen windeieren heeft gelegd in het programma: “Het boerenleven, dat je altijd doorgaat, dat heeft zeker voordelen als je op zo'n eiland gedropt wordt. Ik ben niet verwend met een airconditioned kantoor. Bij regen en bij zonneschijn ga je gewoon door.” 

Voldoende?

Jan heeft het publiek de afgelopen weken voor zich gewonnen met zijn nuchtere houding. Als het aan veel Twitteraars ligt, verdient de boer zeker een plek in de finale.

Maar of de Twentse nuchterheid en zijn boerenmentaliteit voldoende zijn, dat blijft nog even spannend. Jan neemt het donderdag in de halve finale op tegen Gregory Sedoc, Steven Brunswijk, Laurie Scheerder en Dominique Hazeleger. Van de vijf gaan drie deelnemers naar de finale die dit jaar op 20 december afgesloten wordt met een speciale avond in de Ziggo Dome. In de Amsterdamse poptempel wordt de laatste aflevering afgespeeld en krijgt het publiek optredens van Famke Louise, Corry Konings, Josylvio, Jody Bernal, I Am Aisha en Nienke Plas voorgeschoteld. De halve finale wordt donderdag om 20.30 uur uitgezonden op RTL 5. In de halve finale wordt er niet meer gestemd, maar alleen via proeven gestreden.  

Wij bezochten ‘boer Jan’ eerder dit jaar op zijn boerderij in Dijkerhoek. Bekijk hieronder het volledige interview over zijn deelname aan Expeditie Robinson.

Jan Bronninkreef
Volledig scherm
Jan Bronninkreef © RTL

Reggestreek