Volledig scherm
Het circuit in Zandvoort wordt ingrijpend gerenoveerde en verbouwd. © VolkerWessels

Twents bouwbedrijf doet uitbouw en renovatie circuit Zandvoort

RIJSSEN/ZANDVOORT – VolkerWessels is begonnen met de verbouwing van Circuit Zandvoort. Het circuit en de overige infrastructuur worden de komende maanden gereed gemaakt voor de komst van de Formule 1 Heineken Dutch Grand Prix.

Het racespektakel wordt van 1 tot en met 3 mei 2020 gehouden in Zandvoort. De werkzaamheden worden uitgevoerd door VolkerWessels-dochterbedrijven KWS, Gebr. Van Kessel, Holland Scherm, Kondor Wessels Amsterdam en De Groot Vroomshoop. 

Zij gaan het huidige circuit vervangen en verbreden, plaatsen prefab voetgangerstunnels, bouwen een gloednieuw paddockterrein, breiden het huidige pitgebouw uit en realiseren een nieuw medisch centrum.

Gerecycled asfalt

Het circuit wordt op diverse locaties aangepast, waarbij een aantal bijzondere technieken wordt toegepast. De kombocht heeft bijvoorbeeld een helling tot 32 procent. Om dit te bewerkstelligen, wordt aangepast bouwmaterieel gebruikt. In totaal vernieuwen KWS en Gebr. Van Kessel iets meer dan de heft van de deklaag van het circuit. Er wordt zo veel mogelijk gewerkt met gerecycled asfalt en bovendien met een gesloten grondbalans voor herbruikbare materialen op het circuit, zoals zand, puin en grond.

Voetgangerstunnels

Om de te verwachten grote publieksstromen in veilige banen te leiden, worden er, naast de asfalteringswerkzaamheden, door KWS, Gebr. Van Kessel en Holland Scherm twee nieuwe prefab voetgangerstunnels gelegd. De prefab tunnels zijn gemaakt door Martens Beton en hebben ieder een lengte van 40 meter.

Medisch centrum

De Groot Vroomshoop verzorgt de bouw van een splinternieuw medisch centrum dat naast de baan geplaatst zal worden. Dit prefab, 1-laags gebouw is geheel van hout en daarmee duurzaam en 100% circulair. Het medisch centrum wordt in Vroomshoop gebouwd en wordt vervolgens in zijn geheel getransporteerd naar Zandvoort.

Pitgebouw

Het pitgebouw wordt tenslotte uitgebreid door Kondor Wessels Amsterdam. Dit betreft een één-laagse aanbouw van acht meter breed en 150 meter lang. Het dak van de uitbreiding wordt uitgevoerd als VIP- tribune. Vanaf deze VIP-tribune worden nieuwe trappen gemonteerd naar de hoger gelegen tribune op het bestaande pitcomplex.

Volledig scherm
De bouwwerkzaamheden zijn al begonnen. © VolkerWessels

Reggestreek