Volledig scherm

Twintig mille voor restauratie kerkorgel Holten

HOLTEN - De jaarlijkse boekenmarkt en veiling van de Hervormde Gemeente Holten hebben zaterdag samen bijna 20.000 euro opgebracht. Met dit bedrag wordt de restauratie van het Naber kerkorgel bekostigd.

Behalve uit de boeken en veiling komt de opbrengst ook uit de verkoop van oliebollen, tweedehands kleding, rommelmarkt en glaswerk. Tijdens de veiling leverde een tafellampje het hoogste bedrag op van 250 euro. De burgemeestersstoel ging echter voor maar 7 euro onder de hamer. Zo waren er meer kavels die bijna werden weggegeven aan het biedende publiek. Verrassend fors werd geboden op diverse diensten zoals een halve dag tuinonderhoud, bloemstukken, en een 'Hollandse pot'-diner voor vier personen.

Boeken

Voetje voor voetje schuifelen bezoekers langs lange tafels met duizenden boeken, tijdschriften en verzamelwerken. De overdekte boekenmarkt is steeds weer trekpleister. Niet zo gek als je kijkt naar de kwaliteit van het aanbod. "We hebben het al vaker gehoord, zelfs van handelaren, dat alleen al het aanbod van boeken altijd van hoog niveau is en de exemplaren in zeer goede staat verkeren", vertelt Johan Veneklaas Slots van Hervormd Holten.

Volledig scherm
© Lenneke Lingmont
Volledig scherm
Volledig scherm
Volledig scherm

Reggestreek