Volledig scherm
Het Shantykoor Riessen gaf zaterdag een optreden voor eigen publiek. © Reinier van Willigen

Uit volle borst meezingen met Shantykoor Riessen

RIJSSEN - Het winkelend publiek werd zaterdagmiddag getrakteerd op een live optreden van het Shantykoor Riessen. 

Samen met twee gastkoren, dameskoor ‘De Tukkerladies’ uit Rijssen en het Shantykoor ‘Voor Anker’ uit Veenendaal, zong het Shantykoor Riessen bekende liedjes, echte shanty’s en meezingers. 

Polonaise 

Het is een jaarlijks terugkerend evenement van het Shantykoor Riessen. „Het was weer ontzettend gezellig”, vertelt voorzitter Jan Baan. „Er werd volop meegezongen en gedeind op de diverse nummers. Mensen gingen zelf de polonaise lopen. En op het nummer De Woonboot van Stef Ekkel werd er spontaan op de grond meegeroeid. Ook bij het bekende lied ‘Daar bij die molen’ klappen en zingen mensen spontaan mee. Dat geeft het een extra leuk sfeertje.”

Voor het Shantykoor Riessen was het een thuiswedstrijd en vooral te doen om de Rijssenaren te betrekken bij het koor en bekendheid aan het koor te geven. Ieder jaar nodigen zij twee koren uit, dit wisselt per jaar. Ieder koor neemt een deel van het programma op zich. 

Snackwagen 

Dit jaar mocht het dameskoor De Tukkerladies de aftrap verzorgen. Om het geheel aan te kleden, had de organisatie een snackwagen geregeld voor het publiek. Na afloop was er ook gelegenheid voor een hapje en drankje.

Reggestreek