Uitslaande brand bij Lucky in Rijssen snel onder controle

Video/ UpdateRIJSSEN - Bij discotheek Lucky aan de Morsweg in Rijssen heeft woensdagmiddag korte tijd een brand gewoed. De brandweer schaalde op naar ‘zeer grote brand’, maar had het vuur al snel onder controle. De brand is ontstaan tijdens dakwerkzaamheden.

De brandweer kwam met meerdere eenheden ter plaatse om het vuur te bestrijden. Toen bleek dat de brandweer met behulp van een hoogwerker de brand snel onder controle had, zijn de overige blusvoertuigen retour gegaan.  Er werd van zowel binnen als buiten het pand geblust.

Herstelwerkzaamheden

De dakdekker was bezig met de schade van de vorige brand herstellen. Tijdens het plaatsen van het afzuigsysteem ontstond de brand. De vlammen sloegen vervolgens naar binnen. Door de hoge vlammen werd er door de brandweer al snel opgeschaald naar een 'zeer grote brand’. 

Het dak van de discotheek heeft hierdoor brand-,  rook- en waterschade opgelopen. Tevens is een van de zalen zwaar beschadigd geraakt, aldus Erik Meijerink, woordvoerder van de Brandweer. 

Iedereen kon tijdig het pand verlaten. Twee personen zijn door het ambulancepersoneel nagekeken in verband met het inhaleren van rook.

Eerdere brand

Bij de discotheek aan de Morsweg woedde begin september ook al een grote brand. Een van de cafés werd toen grotendeels verwoest door de vuurzee en was daardoor wekenlang onbegaanbaar.

Volledig scherm
© News United/Jan-Willem Klein Horstman

Reggestreek