Volledig scherm
Uitvaartorganisatie Monuta sluit de aula aan de Oude Deventerweg in Holten. © Google Maps

Uitvaartorganisatie Monuta
sluit medio juni aula in Holten

HOLTEN - Uitvaartorganisatie Monuta sluit per zaterdag 15 juni de aula aan de Oude Deventerweg in Holten. Volgens Johan Nijkamp, die met zijn bedrijf Nijkamp Uitvaartzorg partner is van Monuta, zijn de inkomsten te laag om de kosten te dekken.

Veel te duur

Volgens Nijkamp staan de forse exploitatielasten van de fraaie aula niet in verhouding tot de inkomsten. „Daar komt nog bij dat het gebouw op gepachte grond staat en er dus afdracht is aan de eigenaar, de gemeente Rijssen-Holten. Het uitvaartcentrum is gewoon veel te duur gebouwd. En daar staan te weinig inkomsten tegenover”, aldus Nijkamp, die het betreurt dat de Holtenaren hun uitvaartcentrum verliezen.

Omslachtig

„Voor mensen die niet kiezen voor thuisopbaring betekent de sluiting dat ze moeten uitwijken naar omliggende plaatsen, zoals Rijssen, Markelo en Bathmen. Maar ook uitvaarten en diensten moeten naar elders en dat is natuurlijk omslachtig voor nabestaanden en bezoekers. Ik wil wel benadrukken dat Monuta en Nijkamp Uitvaartzorg uitvaarten in Holten blijven verzorgen. Dat staat los van sluiting van de aula”, aldus Rudy Agelink van Nijkamp Uitvaartzorg in Enter.

Gemis

Wethouder Jan Aanstoot, die ook over begraafplaatsen gaat, zegt officieel nog geen bericht te hebben gehad van de sluiting. „Maar ik heb wel het een en ander gehoord. Ook dat Monuta het eigen personeel al heeft ingelicht. Als het klopt dat het centrum wordt gesloten is dat een gemis voor Holten.” Nijkamp zegt dat hij B en W van Rijssen-Holten een brief heeft gestuurd met de vraag of zij nog een rol in de kwestie kunnen vervullen. 

Reggestreek