Volledig scherm
rechtbank Almelo stock © GinoPress B.V.

Veroorzaker ongeval Holten die vroeg om bestraft te worden krijgt werkstraf

ALMELO/HOLTEN - Hij vroeg er zelf om, twee weken geleden. Om bestraft te worden voor het ongeval dat hij vorig jaar zomer in Holten veroorzaakte en waarbij een 70-jarige vrouw ernstig gewond raakte. De rechtbank veroordeelde K. uit Haarle (64) donderdag tot een taakstraf van 160 uur en een rijontzegging van 1 jaar.

K. reed op 17 juli 2017 met zijn bestelbus en aanhanger over de Burgemeester van der Borchstraat. Bij de kruising met de Molenbelterweg ziet hij het slachtoffer en haar man over het hoofd. Hij raakt de vrouw die valt en op haar hoofd terecht komt. K. merkt er niets van en rijdt naar huis. De 70-jarige vrouw wordt overgebracht naar het MST-ziekenhuis in Enschede waar artsen vechten voor haar leven. Ze ligt 10 dagen in coma, met een schedel- en oogkasfractuur en levensbedreigende bloedingen in de hersens.

De chauffeur van de bestelbus weet niet dat de politie naarstig naar hem op zoek is. Een signalement van zijn bestelbus wordt volop online gedeeld en het levert een anonieme tip op. Als politiemensen bij K. voor de deur staan erkent hij meteen dat hij op de kruising reed. Hij voelt zich ontzettend schuldig zei hij twee weken geleden op zitting. Zo schuldig dat hij zonder advocaat verscheen, die zou toch alleen maar proberen om er “met gedraai en gekonkel onderuit te komen.” Hij bood na de zitting het slachtoffer en haar man aan om hen te helpen waar hij kon. 

Reggestreek