Verslaggeefster Tubantia bekijkt Grand Prix op luxe jacht in haven Monaco

VideoMONACO - Vanaf een super luxe jacht de Grand Prix van Monaco beleven is niet voor iedereen weggelegd. Verslaggever Regien Klein Hegeman kreeg voor Tubantia een kans erbij te zijn. Ze betrad samen met de broertjes Van Hoevelaak de loopplank van The Holland Boat. Pure luxe en hele snelle auto’s.

Volledig scherm
Luxe, veel dure boten en hele snelle auto's in Monaco. © Regien Klein Hegeman

Het is vooral zien en gezien worden. Tussen bekende Nederlanders zoals Humberto Tan, Barbara Barend en Mattie Valk. Waar de oesters en champagne ongevraagd worden aangereikt, het werkelijk aan niets ontbreekt en het wachten is op een onvergetelijke race met onze eigen Max Verstappen.

Paleis

Terwijl het publiek een plekje op de ‘gewone’ tribune zoekt, de balkons van de peperdure appartementen in down town Monaco bevolkt raken en ook de heuvel aan de voet van het paleis van prins Albert II van Monaco bont kleurt, vlijen zo’n driehonderdvijftig gasten van The Holland Boat zich neer op één van de vier dekken van het zeventig meter lange schip. 

Pitstraat

Met zicht op de pitstraat, chicane en natuurlijk de rest van de internationale jetset die in de haven ligt. Alsof het niets is. Af en toe komt even het besef naar boven dat dit toch wel een heel bijzondere manier is om de Grand Prix te beleven. In Monaco, op een jacht! Als ik dan toch mocht kiezen, thuis of hier? Dan toch maar hier. En ik ben niet de enige. ,,Ik begeef me in een bubbel“, zegt een dame tegen een vriendin. ,,Onwerkelijk om dit zo te beleven.“ 

Netwerken

Of de mannen het ook zo ervaren is de vraag. Het is vooral netwerken, een praatje hier, een drankje daar en zodra de parade met alle coureurs begint, begeven de echte liefhebbers zich naar het bovenste dek. Er is zelfs enige spanning te voelen. Want wat gaat ‘onze’ Max doen? 

Topcoureurs

Wanneer de paradetruck met de topcoureurs de gigantische jachten passeert, juichen de gasten van The Holland Boat misschien wel het hardst. Dan is het moment waarop Niki Lauda wordt herinnerd. Daverend applaus klinkt, gevolgd door een oorverdovend geluid van alle hoorns uit de haven. 

Schermen

Op grote schermen is ondertussen te zien hoe Verstappen zich klaarmaakt. En wanneer alle lichten groen kleuren, racen de coureurs met veel geweld weg. Wanneer Max Verstappen vlak achter Hamilton en Bottas in zicht komt klinkt er een enorm gejuich en geklap vanaf The Holland Boat. Welja, doe nog maar een drankje, een Engelse sandwich erbij, haring, pasta, tapas of wat sushi. 

Ondertussen wordt de race op de voet gevolgd. Nog meer gejuich wanneer Max de tweede plek weet te bemachtigen. Spannend wordt het pas wanneer hij vijf seconden strafpunten krijgt. Gaat hij het redden? 

Gespannen

Op The Holland Boat kijkt iedereen gespannen mee. Met de laatste ronde in zicht lijkt ‘onze’ Max toch vierde te worden. Veel lijkt het de gasten niet meer uit te maken. Feest was het sowieso al. En een enorme bijna onwerkelijke beleving.

Volledig scherm
Regien Klein Hegeman © Regien Klein Hegeman
Volledig scherm
Regien Klein Hegeman © Regien Klein Hegeman

Reggestreek