Volledig scherm
Jacob van Lindenberg junior met zijn vader Jacob senior en moeder Ina. © Toma Tudor

Vluchteling geeft De Lindenberg in Holten wat lucht

HOLTEN - Opvang 250 vluchtelingen op De Lindenberg biedt eigenaar de kans om te werken aan een overname van het bungalowpark door zoon Jacob van Lindenberg junior.

Samen met zijn vrouw Ina en zoon Jacob junior runt Jacob van Lindenberg senior het bungalowpark aan de Borkeldsweg in Holten. Diverse keren werden ze gebeld door het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA). Of het misschien mogelijk was om vluchtelingen op te vangen op het bungalowpark aan de rand van Holten. Hoewel eerst de boot werd afgehouden, komen de vluchtelingen er nu toch.

Overname
„Ik ben bijna 65 en doe dit werk al 41 jaar, dus ik wil er een keer mee ophouden", vertelt Van Lindenberg sr. Omdat banken een overname van het park door zijn zoon niet financieel willen steunen, moesten ze andere manier zoeken. „Toen het COA weer belde, zijn we toch akkoord gegaan met een oriënterend gesprek. Uiteindelijk zijn we samen tot deze uitkomst gekomen, die bovendien voor zowel de vluchtelingen als de gemeente heel mooi is."

De bedoeling is dat de vluchtelingen vanaf 1 oktober voor de duur van maximaal één jaar worden ondergebracht op het park. "Hiermee biedt het COA ons park een jaar lang zekerheid, dat was vooraf nog onduidelijk. In dat jaar kunnen wij samen op zoek naar een goede oplossing voor de overname, die tijd waren we normaal gesproken kwijt met het runnen van ons park", aldus de eigenaar die nu alleen beheerder van het park blijft. "Voor de rest regelt het COA alles."

Kinderen
Over de samenstelling en plaatsing van de vluchtelingen kunnen de uitbaters van het park niets meer vertellen. „Dat is allemaal voor rekening van het COA. Wij leveren 60 huisjes, zij bepalen wie erin komen en in welke samenstelling. Wel hopen en verwachten we dat het voornamelijk gezinnen met kinderen zijn, daar is ons park het meest geschikt voor."

Reggestreek