Volledig scherm
De Keizersweg in Holten is niet ingericht als 30 km/u-zone © Google Maps

Voorlopig gebeurt er niets aan
Keizersweg/Vrijheidslaan in Holten

HOLTEN - Voorlopig komen er geen snelheidsremmende maatregelen in de Keizersweg en de Vrijheidslaan in Holten. Wel wordt de komende jaren bekeken of er geld is om de nodige maatregelen te nemen, zoals het versmallen van het wegprofiel en de aanleg van snelheidsremmende maatregelen (bijvoorbeeld verkeersdrempels).

Enkco

In de gemeentelijke kadernota 2018-2021 staat dat verplaatsing van vleesverwerkend bedrijf Enkco van De Kol naar Vletgaarsmaten gevolgen kan hebben voor het doorgaande verkeer via de Keizersweg richting het bedrijventerrein. Maar omdat Enkco vertrekt uit Holten is dat aspect niet langer actueel. 

Smaller

Toch willen B en W wel maatregelen nemen op de Keizersweg en de Vrijheidslaan omdat de wegen niet voldoen aan de uitgangspunten van Duurzaam Veilig. De inrichting van beide wegen past niet bij een veilige 30 km/u-zone. Versmallen van de rijbanen van beide wegen van 7,50 naar 5,80 kan helpen dat er minder hard wordt gereden.

410.000 euro

Er zijn daarenboven aanvullende snelheidsremmende maatregelen nodig bij oversteekplekken en zijwegen waar langzaam rijden vooral belangrijk is. De duurste variant (smallere weg en snelheidsremmers) kost 410.000 euro en alleen snelheidsremmers 140.000 euro.

Het is aan de gemeenteraad om daar bij de zogeheten kaderstellingen geld voor vrij te maken.

Reggestreek