Volledig scherm
In Rijssen werden vorig jaar oktober tijdelijk vluchtelingen opgevangen in een sporthal

Voorlopig geen vluchtelingen naar Holten

HOLTEN - Er komen voorlopig geen vluchtelingen naar Holten. Op bungalowpark De Lindenberg zouden per 1 oktober maximaal 250 asielzoekers worden opgevangen, maar dat is niet nodig omdat er minder vluchtelingen naar Nederland komen,

In Holten zou het om een zogenaamde aanvullende opvang gaan, om overvolle asielzoekerscentra te ontlasten. Maar die opvang is voorlopig niet nodig, omdat er ruimte genoeg is op reguliere asielzoekerscentra, zo heeft het COA laten weten. Wethouder Roland Cornelissen van Rijssen-Holten durft niet te zeggen of de opvang in Holten nu helemaal van de baan is. "De toekomst is moeilijk te voorspellen We wachten de ontwikkelingen af. De situatie kan elk moment weer veranderen."

Rijssen-Holten houdt wel vast aan de einddatum van het aanbod om voor maximaal een jaar maximaal 250 vluchtelingen op te vangen in Holten. "Deze afspraak geldt van 1 oktober 2016 tot uiterlijk 1 oktober 2017", aldus Cornelissen. De leden van de bewonerscommissie zijn inmiddels geïnformeerd over het uitstel van de komst van de vluchtelingen.

In september besluit de landelijke overheid over hoe het verder moet met de opvang van vluchtelingen in Nederland. Dan wordt ook meer informatie over de opvang in Holten verwacht.

Reggestreek