Volledig scherm
PREMIUM
Ter illustratie. © Olaf Smit

Vuurwerkschade in Rijssen-Holten bijna verdubbeld

RIJSSEN/WIERDEN - De vuurwerkschade in Rijssen-Holten is bijna twee keer zo groot als tijdens de vorige jaarwisseling. Wethouder Jan Aanstoot is geschrokken door de hoogte van het bedrag en wijt deze toename vooral aan het zwaardere illegale vuurwerk. In Wierden bleef de schade nagenoeg gelijk. 

De totale schade in Rijssen-Holten bedraagt 44.440,54 euro, ruim 20 mille meer dan tijdens de jaarwisseling van 2018/2019. Toen stopte de teller op 24.109 euro. In Rijssen-Holten waren geen vuurwerkslachtoffers te betreuren en deden zich geen noemenswaardige incidenten voor. Toch bleek de vuurwerkschade veel hoger te zijn dan zich in eerste instantie liet aanzien. De schade is zowel in Holten als Rijssen aangericht. Of om met wethouder Aanstoot te spreken: „We hebben niet één Aleppo.”

  1. Johan (76) uit Holten heeft beenmergfibrose en hoort er eigenlijk niet meer te zijn: ‘Ik ben de nul procent’
    PREMIUM
    Ik heb geleefd

    Johan (76) uit Holten heeft beenmergfi­bro­se en hoort er eigenlijk niet meer te zijn: ‘Ik ben de nul procent’

    Annemarie Haverkamp praat met mensen over hun leven en het einde dat nadert. Johan Jansen (76) vergelijkt zijn leven met een voetbalwedstrijd. De verlenging heeft hij al lang uitgespeeld, nu zit hij in de strafschoppenfase. Jansen wil graag zijn verhaal vertellen, omdat hij een boodschap heeft. ‘Als ik straks dood ben, moeten de mensen echt niet met lange gezichten naar mijn begrafenis komen.’

Reggestreek