Volledig scherm
© ROBIN UTRECHT

Vuurwerkschade jaarwisseling Rijssen-Holten valt mee

RIJSSEN-HOLTEN - De schade door vuurwerk rond de jaarwisseling valt enorm mee. In Rijssen-Holten was het de 'kleinste schade' sinds jaren

Vandalen hebben in de gemeente Rijssen-Holten rond de jaarwisseling voor een kleine 10.000 euro aan schade aangericht. Dat is beduidend minder dan in voorgaande jaren. „De laagste schade die ik hier als burgemeester heb meegemaakt”, zegt burgemeester Arco Hofland.

Volgens Hofland is er sprake van een dalende trend. „Vorig jaar bedroeg de schade nog 17.000 euro”, weet de burgemeester. „Maar we hebben enkele jaren geleden ook al een bedrag van 26.000 euro gehad.” Het gaat daarbij aan schade aan openbare eigendommen, zoals verkeersborden, prullebakken, speeltoestellen en dergelijke. Schade aan privé-eigendommen zitten niet in dat bedrag.

Zondag

Een verklaring voor de 'kleine schade' van 9.800 euro heeft Hofland niet. „Er is minder geknald. Dat kan te maken hebben met het feit dat oudejaarsdag op een zondag viel. Ook het slechte weer kan een oorzaak zijn; het regende bijna de hele dag.” De burgemeester vindt het 'mooi' dat het schadebedrag is gedaald. „Maar het is schandalig dat er toch voor 10.000 euro is vernield.”

In de gemeente Wierden ging onder meer de Enterse Klomp in vlammen op. De ChristenUnie vroeg daarom dinsdagavond in de raadscommissie naar de schade rond de jaarwisseling. Burgemeester Henk Robben gaf aan daarover een ‘dubbel gevoel’ te hebben. „Aan de ene kant heb ik van de politie gehoord dat het een  rustige jaarwisseling was. Aan de andere kant zijn er wel incidenten geweest.”

De gemeenten Wierden en Hellendoorn hebben nog geen cijfers over de schade.

Reggestreek