Volledig scherm
© Lars Smook | Lars Smook Fotograf

VVD Lokaal wil onderzoek naar nieuw sportpark voetbalclubs Rijssen

RIJSSEN - Er moet een haalbaarheidsonderzoek komen naar een gemeentelijk sportpark bij het Opbroek voor de nieuwe fusie-voetbalclub in Rijssen. Dat vindt de VVD.

VVD-Lokaal dient donderdagavond in de gemeenteraadsvergadering in Rijssen-Holten een motie in. Daarin wordt het college van B en W opgeroepen een haalbaarheidsstudie uit te voeren.

De voetbalclubs Rijssen Vooruit, Sportclub Rijssen, en RKSV willen fuseren tot een nieuwe club: Sportvereniging Rijssen. "Een fusie is noodzakelijk om de clubs levensvatbaar te houden", stelt fractievoorzitter Frans Noordam van VVD-Lokaal.

"Sportpark De Koerbelt en het terrein van Rijssen Vooruit zijn geen opties voor de vestiging van de fusieclub. De firma Ter Steege heeft de grond van Rijssen Vooruit in eigendom en Excelsior heeft extra velden nodig op De Koerbelt. Dat betekent dat de enige optie is om de fusieclub te vestigen bij Het Opbroek, achter de bestaande velden van RKSV", aldus Noordam.

Gefrustreerd

Volgens Noordam dreigt de fusie gefrusteerd te worden door de houding van de gemeente Rijssen-Holten. Die wil namelijk niet meewerken aan de vestiging van een nieuw gemeentelijk sportpark bij de nieuwe woonwijk Het Opbroek. Wethouder Roland Cornelissen noemt dit 'niet realistisch' en vindt dat de drie clubs maar met Ter Steege en zonder hulp van de gemeente het nieuwe sportpark moeten aanleggen en onderhouden.

De voetbalclubs verwijten nu de gemeente Rijssen-Holten dat ze niet meedenkt. "Een positieve grondhouding ontbreekt en de gemeente is te afstandelijk", aldus een gepeperde brief van de fusieclub in oprichting aan het college van B en W. De clubs hebben de fracties in de gemeenteraad benaderd.

VVD-Lokaal komt tot de conclusie dat de gesprekken tussen de fusieclubs en wethouder Roland Cornelissen niet het gewenste resultaat hebben gehad. "De gemeente moet een proactieve en coöperatieve houding aannemen", vindt Noordam. Als wethouder Cornelissen stelt dat het plan niet binnen de huidige kaders past, dan moeten de kaders misschien worden aangepast, stelt VVD-Lokaal.

Deze raadsperiode komt er geen oplossing meer, denkt Noordam. "Maar wellicht dat we op basis van het haalbaarheidsonderzoek voor 2019 wel geld kunnen vrijmaken voor het sportpark."

  1. Hoe 4 mannen in Rijssen koffiekopjes tekort kwamen en opeens een grote motorclub hadden
    PREMIUM

    Hoe 4 mannen in Rijssen koffiekop­jes tekort kwamen en opeens een grote motorclub hadden

    RIJSSEN - In de winter van 1994 kwam Gerrit Velten met zijn vrienden Herman Smit, Henk Krejenzang en Erik Preuter bijeen in het restaurant Het Schwarzwald in Rijssen. Ze wilden een motorclub oprichten. Daar zaten ze dan, met twintig koppen koffie te wachten op nieuwe leden. Er leek die avond niemand te komen, maar na twintig minuten zat er toch tachtig man. En ’n Tuf was geboren. Donderdag viert de club zijn 25-jarig jubileum.

Reggestreek