Volledig scherm
© Frans Nikkels

Wandelaars AV Rijssen gaan zwerfvuil te lijf

RIJSSEN - Blikjes, flesjes, plastic zakken, papier et cetera. De leden van de wandelafdeling van Atletiekvereniging Rijssen komen aan zwerfvuil van alles tegen op hun wandeltochten.

Grijper

Fervent wandelaar en nordic walker Kees Wolffenbuttel nam daarop het initiatief voor een opruimactie, maar dan wel tijdens een van de wekelijkse wandeltochten. „We hebben daarvoor onze vaste wandelochtend op woensdag 30 mei gekozen. We zorgen dat er grijpers en vuilniszakken zijn en gaan dan op pad. Ik denk dat we er druk genoeg mee worden, want er ligt veel zwerfvuil in de bossen rond Rijssen. Je komt ook veel plekken tegen waar jongeren kennelijk een vuurtje hebben gestookt en waar de grond bezaaid ligt met bierflesjes en lege chipszakken”, aldus Wolffenbuttel.

Leemspoor

Volgens mede-lid Jan Nijland zijn ook niet-leden van de wandelafdeling van harte welkom om mee te gaan met de opruimactie. Het vertrek is om 9.00 uur bij het clubgebouw van de AV Rijssen aan de Arend Baanstraat en de route voeren onder meer vanaf de Joodse begraafplaats richting de remise van het Rijssens Leemspoor en richting het bosgebied bij de Oude Markeloseweg. Na afloop is er koffie voor de deelnemers.

Olievlek

„We hopen dat ons initiatief een olievlekwerking krijgt, opdat we de Rijssense bossen schoon kunnen houden. Het moet dan ook niet bij deze ene keer blijven”, aldus Nijland. Ook hoopt hij dat de actie zal resulteren in nieuwe leden van de wandelafdeling. „We hebben thans rond de dertig leden en we zijn qua afdeling best wel actief. Maar de vergrijzing slaat wel een beetje toe, dus wat jongere aanwas zouden we verwelkomen”, zegt NIjland.

Kennismaken met de wandelsport kan al zaterdag 26 mei door deel te nemen aan de Reggestreekwandeltocht over 10, 20 en 30 km., die in samenwerking met het bedrijf Waypoint is georganiseerd. De start is bij het bedrijf aan de Rijssensestraat in Notter. De inschrijving begint om 8.00 uur.

Reggestreek