Volledig scherm
PREMIUM
Het wandelporgramma ‘Kuier deur’ is er nu ook vanuit Holten. Voorop Ineke Berends en Jannie Pleijsier. Daarachter begeleider Jan Versluis en coördinator Marian Freiks (rode jas). © Lenneke Lingmont

Wandeling door Diepe Hel voor deelnemers ‘een overwinning op zichzelf’

NIJVERDAL/HOLTEN - Het doel is om zondag 27 oktober van Nijverdal naar Holten te wandelen via de Diepe Hel. Een afstand van 10 kilometer. Voor het merendeel van de deelnemers aan de wandeltrainingen van ‘Kuier deur’ wordt dit een overwinning op zichzelf.

Ze begonnen in juli voorzichtig met een looprondje van 2 kilometer. Inmiddels staat de teller op 7 kilometer. Iedere week wordt het rondje iets groter. „Samen gaan we voor de 10 kilometer lange ZorgSaam wandeltocht tijdens de Diepe Hel Holterbergloop”,  zegt Jan Versluis. Hij is de begeleider van de dames van de maandag- en vrijdagochtendgroep. „Ik woon pas sinds juni in Holten. En wat doe je dan om mensen te leren kennen? In mijn geval wandelvrijwilliger worden van de ‘Kuier deur’-wandeltrainingen. Leuk en ook nog eens goed voor mijn eigen conditie.” 

Reggestreek