Volledig scherm
Kuier deur is een een wandelprogramma van zestien weken speciaal voor mensen die in beweging willen komen. © Camile Schelstraete

Wandelproject Kuier Deur in Rijssen loopt nog niet lekker

RIJSSEN/NIJVERDAL - Aan aanmeldingen ligt het niet zozeer, hoewel dat ook wel beter kan. Het probleem van het wandelproject Kuier Deur in Rijssen is de begeleiding. Te weinig om groepen op maandag, dinsdag en vrijdag ter zijde te staan.

„Ik had twee begeleiders, maar een is afgehaakt. Een is te weinig voor de drie wandeldagen. Zes zou ideaal zijn, maar ik ben al tevreden met drie begeleiders”, aldus Marian Freriks, die samen met haar man De Wilgenweard in Nijverdal runt. Het project Kuier Deur heeft Freriks opgezet vanuit haar bedrijf Runspiration, dat zich bezighoudt met vitaliteits-coaching.

Gezellige groep

‘Kuier deur is is een programma van zestien weken voor mensen die nog niet zoveel wandelen, maar die het leuk vinden om samen met anderen in een gezellige groep te gaan kuieren. Kuieren doen we letterlijk: we kunnen onze verhalen bij elkaar kwijt terwijl we gemoedelijk een stuk wandelen’, aldus Freriks.

Geen strenge eisen

In Losser, Holten, Hellendoorn en Haarle zijn groepen wandelaars enthousiast over het programma en is er ook begeleiding. „In Rijssen hebben we ook al een groep wandelaars en dat mogen er best nog meer worden, maar wat het voornamelijk aan schort is begeleiders. De mensen die we daarvoor zoeken hoeven niet aan strenge eisen te voldoen. Wel moeten ze in staat zijn wekelijks een wandeling voor te bereiden en vervolgens de deelnemers te begeleiden.  De begeleiders krijgen van te voren een korte opleiding aan waarbij de benodigde informatie en vaardigheden worden bijgebracht en een mooi arrangement met startbewijs voor de afsluitende wandeltocht op 13 juni”, aldus Marian Freriks.

Reggestreek