In het Parkgebouw kunnen vo-leerlingen meer te weten komen over de verschillende beroepen die er zijn.
Volledig scherm
In het Parkgebouw kunnen vo-leerlingen meer te weten komen over de verschillende beroepen die er zijn. © Annina Romita

‘Wat wil je worden als je groot bent?’ in Rijssens Parkgebouw

RIJSSEN – Meer dan 770 leerlingen uit het voortgezet onderwijs hebben zich aangemeld voor de beroepenvoorlichting van de Rotaryclubs Bathmen de Schipbeek en Rijssen Regge Regio. Het evenement heeft dit jaar plaats op maandag 27 januari in het Parkgebouw aan de Oosterhofweg 49 in Rijssen.

Profielkeuze

De beroepenvoorlichting is opgezet voor leerlingen van de derde klassen van het voortgezet onderwijs die dit jaar hun profielkeuze moeten maken. De leerlingen komen van Reggesteyn (Rijssen en Nijverdal), Waerdenborch (Holten en Goor), De Passie (Wierden), Pius X (Rijssen en Almelo) en Jacobus Fruytier (Rijssen). De leerlingen en hun ouders of verzorgers zijn vanaf 18.45 uur welkom.

Praktijkinformatie

Tijdens de beroepenvoorlichting krijgen de leerlingen en hun ouders vanuit de praktijk informatie over de meest uiteenlopende beroepen. Er zijn negentig voorlichters aanwezig die samen bijna zeventig beroepen vertegenwoordigen. 

Decanen

Van elke school zijn decanen aanwezig om vragen met betrekking tot de verschillende opleidingen te beantwoorden. Met deze jaarlijkse activiteit willen de Rotaryclubs aan de derdeklassers een reëel beeld geven van het beroep waarvoor deze leerlingen van plan zijn een opleiding te volgen.

Reggestreek