Volledig scherm

Waterfietsen door Rijssense tunnel: de enige weg naar huis

RIJSSEN - Monica Samsen (24) is deze donderdagmiddag net aan het shoppen in de Action als een wolkbreuk boven Rijssen uitbreekt. ,,Heel hard, een hele hoop regen'', zegt de thuiszorgmedewerkster uit Nijverdal. Ze ziet de 'bui' letterlijk hangen en koopt subiet een paar slippers en een poncho bij de stuntwinkel.

Zij en tientallen anderen moeten de ondergelopen spoortunnel nemen om thuis te komen. Met de roze regenjas om de schouders en de slippers om de tenen spettert Monica door de betonbak met hoog water.

Middel
,,Het water kwam wel tot aan mijn middel. De poncho had niet zoveel zin. Mijn jurk was door en doornat. Maar mijn schoenen heb ik droog kunnen houden'', lacht ze. ,,Ik moest er wel door, het is de enige weg om thuis te komen.''

Van de andere kant zag Monica treinreizigers met de fiets in de hand door de tunnel komen aanschuiven. Waterfietsen, maar dan anders. Andere treinreizigers probeerden over de rails een droge weg naar huis te vinden. Agenten surveilleerden om dat verboden gebruik van de spoorbaan tegen te gaan.

Overlast
De brandweer werd ingezet bij drie ondergelopen tunnels in Rijssen. In een ervan zou een auto stilstaan, was het eerste bericht bij de meldkamer. Volgens een woordvoerster beperkte de wateroverlast in Twente zich tot de gemeenten Rijssen/Holten en Wierden.

Reggestreek