‘Wereldverbeteraar’ Mirre (40) uit Holten verrast door nominatie

VIDEOHOLTEN - Mirre de Noo uit Holten wordt gezien als een wereldverbeteraar, al wist ze dat tot vorige week zelf niet. Ze prijkt in de VIVA400, een lijst met daarop 400 inspirerende vrouwen die uitblinken in hun vakgebied. Daarmee maakt ze kans op een award die veel aanzien heeft onder vrouwen. ‘Het kwam als een verrassing, maar nu ga ik ook voor die award.’

Ze keek vorige week per toeval even in haar junkmail, waar een mail van weekblad Viva zat. „Een nominatie voor de VIVA400 in de categorie wereldverbeteraars. Geen idee wie me heeft opgegeven of voor welk wapenfeit”, zegt de 40-jarige oncologisch chirurg van het Deventer Ziekenhuis.

Michelinster voor borstzorg

Want er zijn nogal wat opties. De Noo was er mede verantwoordelijk voor dat het borstcentrum van het ziekenhuis dit jaar beloond werd met het Eusoma-certificaat, de 'Michelinster' voor borstzorg. „We hebben voor vrouwen met een verdenking op borstkanker na een bezoek aan hun huisarts teruggebracht van 6 tot 9 dagen naar 24 uur.”

Een andere aanleiding zou de verwendag voor borstkankerpatiënten kunnen zijn, die ze in het leven heeft geroepen. „We bieden dan bijvoorbeeld mindfullness en yoga in het ziekenhuis aan. Op die manier krijgen patiënten een fijnere associatie met het ziekenhuis.”

Blog

Quote

Ik ben er nog niet helemaal klaar voor, ik moet nog wel een mooie jurk kopen

Mirre de Noo

En dan is er nog haar online platform GZNDenzo, die ze binnenkort overneemt van voormalig Miss Nederland en psycholoog Kelly Weekers. „Mijn doel is om de afstand tussen patiënten en de medische stand te verkleinen, met bijdragen van experts uit verschillende hoeken.”

De Noo zou een medische duizendpoot genoemd kunnen worden, die zich erg betrokken voelt bij patiënten. „Ik vind het leuk om verschillende dingen te doen en ook om te wisselen van rollen.”

De redactie van Viva weet te melden dat De Noo onder meer genomineerd is als inspirator binnen en buiten het ziekenhuis, beschikt over een enorme drive om de zorg te verbeteren en iemand die de patiënt op een bijzondere wijze centraal stelt. ‘Een vrouw met een hart van goud en een scherpe geest.’ Ook laat ze volgens de redactie andere vrouwen zien dat ambitie geen vies woord is.

Lees onder de foto verder.

Volledig scherm
Mirre de Noo © FOTO HISSINK

VIVA400-award

Wellicht levert het haar een VIV400-award op. Ze moet dan afrekenen met zo'n zeventig concurrenten binnen haar categorie door op viva400.nl zoveel mogelijk stemmen binnen te harken. „Ik wil de award heel graag winnen.” Op 15 november wordt in het Amsterdamse Krasnapolsky bekend of de Holtense chirurg in de prijzen valt. „Ik ben er nog niet helemaal klaar voor, ik moet nog wel een mooie jurk kopen.” 

Reggestreek