Volledig scherm
Foto ter illustratie © Getty Images

Werkstraf voor poging om 4-jarige aan te randen in Rijssen

ALMELO/RIJSSEN - De 18-jarige F. uit Rijssen is veroordeeld tot een taakstraf van 60 uur en een voorwaardelijke jeugddetentie van 3 maanden. F. zou afgelopen april geprobeerd hebben om een 4-jarig jongetje aan te randen in wat bosjes in zijn woonplaats.

Omdat het jongetje begon te huilen liet F. het erbij en ging hij weg. Het huilende jochie werd door een buurvrouw op straat gevonden. Volgens een deskundige die de 18-jarige onderzocht was er sprake was van een soort ‘experimenteergedrag’, zoals jonge kinderen soms bij elkaar doen. De emotionele ontwikkeling van F; loopt door zijn autisme sterk achter en hij functioneert daardoor niet op het niveau van een normale 18-jarige. 

Daardoor is F. volgend de gedragsdeskundige strek verminderd toerekeningsvatbaar. De rechtbank heeft die conclusie overgenomen. Om te voorkom en dat F. nog een keer over de schreef gaat moet hij zich laten behandelen bij een gespecialiseerde instelling. De rechtbank heeft F. geen straat- of contactverbod opgelegd, F. zocht niet opnieuw contact met het 4-jarige jongetje.

Reggestreek