Volledig scherm
De Rijssense winkels Wessels De Vlog en De Poort sluiten hun deuren © Google Maps

Wessels De Vlog en De Poort
in centrum van Rijssen stoppen

RIJSSEN - Twee winkels in het centrum van Rijssen stoppen ermee. Het betreft boek- en kantoorhandel De Poort aan de Bouwstraat en Wessels De Vlog Luxurie aan de Haarstraat.

91 jaar

Met name de laatste zaak is een begrip in Rijssen en omstreken. Dit jaar bestaat de winkel 91 jaar maar een 92e verjaardag zit er niet in. Eind van het jaar is het over en uit, aldus bedrijfsleider Annelien Lukassen. De raambiljetten met de tekst ‘Opheffingsuitverkoop’ plakken al op de ruiten. Als je een mooi servies wilde, exclusief bestek, een kookpan uit het topsegment of een stevige reiskoffer dan ging je naar Wessels De Vlog.

Verloren

Maar de winkel heeft de strijd met het internet verloren, weet  Lukassen. „En dat geldt voor veel zaken in onze branche. Vaak komen klanten bij ons voor advies en vervolgens bestellen ze het product bij een of andere webshop online. De marges worden steeds kleiner en dan houdt het een keer op. En volgens de eigenaren, Hans en Pien van Leeuwen, is dat punt bereikt”, aldus Annelien Lukassen, die, evenals haar vier eveneens parttime-collega’s, al op zoek is naar ander werk. 

Volledig scherm
De Rijssense winkels Wessels De Vlog en De Poort sluiten hun deuren © Google Maps

Keuze maken

Ook boek- en kantoorhandel De Poort stopt ermee. Eigenaar Ligtenberg van Ligtenberg Linnen & Lingerie aan de Haarstraat gaat het vanwege zijn leeftijd wat rustiger aandoen en zijn dochters Anja en Erna nemen zijn plaats in. „We moeten een keuze maken tussen twee winkels en hebben gekozen om met de zaak aan de Bouwstraat te stoppen. De inkomsten van De Poort laten het aanstellen van een bedrijfsleider niet toe. Dus richten we ons na de zomer volledig op de winkel aan de Haarstraat”, aldus Anja Janssen.

Reggestreek