Dik Wessels: 'Goedvolk heeft twee jaar geleden zijn bedrijf verkocht aan ons en is daarbij de afspraken niet nagekomen.'
Volledig scherm
Dik Wessels: 'Goedvolk heeft twee jaar geleden zijn bedrijf verkocht aan ons en is daarbij de afspraken niet nagekomen.' © Wouter Borre

Wessels in clinch met ex-baas Argos

RIJSSEN - Dik Wessels ontkent dat hij schadevergoeding eist van oud-directeur Peter Goedvolk van de Rotterdamse oliegroothandel Argos omdat Goedvolk de verkoop van Argos aan het Russische Sistema zou hebben verknald.

Sistema zou aanvankelijk 750 miljoen euro voor Argos betalen, maar de bieding zou tot 150 miljoen zijn gezakt. Het Financieele Dagblad meldde gisteren dat Wessels en zijn medeaandeelhouders in Argos, Van Poucke en Onderdijk, willen dat Goedvolk zijn belang in Argos opgeeft als compensatie voor het mislukken van de megadeal. Wessels heeft een belang van 53 procent in Argos, de grootste zelfstandige oliehandel van Europa.

Peter Goedvolk, die het bedrijf als hoofdsponsor verbond aan de professionele wielerploeg Argos, vertrok afgelopen zomer onvrijwillig als directeur bij het bedrijf. Wessels: „Goedvolk heeft twee jaar geleden zijn bedrijf verkocht aan ons en is daarbij de afspraken niet nagekomen. Dáár gaat het om, de mislukte deal met Sistema staat hier los van. Al werd het er daardoor natuurlijk niet gezelliger op. Goedvolk was drukker met die deal dan met de bedrijfsvoering bij Argos. Er ligt al een vonnis waarin staat dat hij 8 miljoen euro aan Argos moet betalen. In een vervolgprocedure eisen we nog eens tientallen miljoenen van hem wegens het niet nakomen van afspraken.”

Reggestreek