Volledig scherm
© Lars Smook

Wie verkocht er alcohol aan minderjarigen in Rijssen en Holten?

RIJSSEN - HOLTEN - Wie verkocht er in september en oktober alcohol aan minderjarige mystery-guests? In tegenstelling tot bijvoorbeeld de gemeenten Wierden en Hellendoorn maakt de gemeente Rijssen-Holten bewust wel de namen van de onderzochte cafés, slijterijen, supermarkten en sportkantines bekend.

Van de negentien onderzochte verkooppunten, hielden zich er acht keurig aan de regels. Bij de voetbalclubs deden Rijssen Vooruit en VV Blauw Wit het goed. De 17-jarige mysteryguests vroegen in de sportkantines om een biertje, maar kregen dat niet. Supermarkt Albert Heijn in Rijssen weigerde wijn en bier te verkopen aan de minderjarigen. Ze kregen bij slijterij Spekhorst in Rijssen evenmin Apfelkorn en Pisang Ambon mee.

Bij de horeca hielden café Spekhorst in Rijssen, eetcafé Tastoe, café ’t Keuntje en café Toontje in Holten zich keurig aan de regels. Ze gaven geen bier aan de mysteryguests.

Foute boel
Foute boel was het bij de voetbalclubs Excelsior’31, VV RKSV, Sportclub Rijssen en VV Holten. De minderjarigen konden zonder problemen een biertje bestellen in de kantine. Bij de professionele verkooppunten gingen slijterij Horsthuis in Rijssen, slijterij De Biester in Holten, slijterij Jansen in Holten en supermarkt Albert Heijn in Holten in de fout. De 17-jarigen kregen er rum, wijn, amaretto, Baccardi, Apfelkorn, El Pichu en bier mee. Bij de gecontroleerde horeca gingen café Tiny’s en café Dorus in Rijssen en eetcafé Odessa in Holten in de fout. Ze schonken bier aan de 17-jarigen.

De mysteryguests stonden onder begeleiding van medewerkers van Archytes Overheidsprofessionals. Per verkoopkanaal zijn twee aankooppogingen gedaan. In totaal waren dat er 38.

Reggestreek