Volledig scherm
In november werd actie gevoerd door woonwagenbewoners die een standplaats willen. © Henk Bouwhuis

Woonwagen toch weg uit Rijssen: kort geding van de baan

RIJSSEN - De gemeente Rijssen-Holten heeft een kort geding bij de rechtbank Almelo om een woonwagen weg te krijgen van een terrein in Rijssen ingetrokken. De eigenaar is onlangs met zijn woonwagen vertrokken. 

De eigenaar van de woonwagen had tot voor kort geen actie ondernomen nadat de gemeente hem in november had gesommeerd te vertrekken. 

Actie

Hij gaat om een van de drie gezinnen die in november met hun woonwagen aan de Reigerstraat in Rijssen waren neergestreken. Zij voerden actie voor meer standplaatsen. 

Drie gegadigden

Omdat slechts een van de drie standplaatsen niet was verhuurd of gereserveerd, moesten de drie gegadigden van de gemeente onderling bepalen wie als eerste in aanmerking zou komen. De andere twee gezinnen moesten uiterlijk zondag 2 december met hun woonwagen vertrekken. 

Inspectie

Bij een gemeentelijke inspectie een paar dagen later bleek dat een van hen niet was vertrokken en ook niet van plan was dat alsnog te gaan doen. Daarom besloot de gemeente Rijssen-Holten een kort geding aan te spannen dat afgelopen donderdag zou dienen bij de rechtbank in Almelo. 

Verwijderd

Omdat de gemeente er vorige week achter kwam dat de woonwagen was verwijderd, is er geen spoedeisend belang meer. Daarom is het kort geding ingetrokken.

Reggestreek