Volledig scherm
Leerling Mees Steneker bedacht de naam Dock16 voor de nieuwe praktijklokalen van Reggesteyn. © Reinier van Willigen

Zes extra lokalen bij Reggesteyn Rijssen

RIJSSEN - Dock16. Zo heet de nieuwe vleugel van scholengemeenschap Reggesteyn in Rijssen, die vrijdagmiddag door wethouder Bert Tijhof van onderwijs en de 13-jarige Mees Steneker is geopend.

Het semi-permanente gebouw herbergt zes nieuwe lokalen, die nodig zijn vanwege de toestroom van zo'n tweehonderd extra vmbo-leerlingen uit de bovenbouw van de Reggesteyn-vestiging aan de Willem de Clercqstraat in Nijverdal.

Nijverdal
"We hebben besloten het vmbo te vernieuwen en alle beroepsgerichte profielen te concentreren in onze vestiging in Rijssen", zegt directeur Gerard Rutterkamp. "Hierdoor zijn deze beroepsgerichte afdelingen voor de bovenbouw in Nijverdal gesloten. Deze leerlingen gaan nu naar onze vestiging in Rijssen. Voor vmbo-onderbouw en vmbo-t kunnen de leerlingen nog wel in Nijverdal terecht."

Semi-permanent
De nieuwe vleugel is geheel in stijl van het hoofdgebouw gebouwd door aannemer De Groot uit Vroomshoop. Het gaat om een semi-permanente huisvesting, gerealiseerd met duurzaam hergebruikte gebouwdelen. "We hebben eerst gedacht om een verdieping bovenop onze huidige vestiging te zetten, maar volgens de leerlingenprognoses zou die dan op de lange termijn weer leegstaan. Vandaar onze keuze voor een semi-permanente vleugel", legt Rutterkamp uit.

Reggestreek