Burgemeester Arco Hofland van Rijssen-Holten.
Volledig scherm
PREMIUM
Burgemeester Arco Hofland van Rijssen-Holten. © Christian van der Meij

Zorg over stijgend aantal coronabesmettingen in Rijssen; burgemeester hamert op vaccinatie en 1,5 meter afstand

RIJSSEN - Burgemeester Arco Hofland van Rijssen-Holten doet een dringend beroep op zijn inwoners om zich toch te laten vaccineren tegen Covid-19. Hij doet dat met name ook richting de kerkelijke gemeenschap waar de vaccinatiegraad verhoudingsgewijs laag ligt. 

 1. Natuur in wankel evenwicht, maar geen problemen door coronadrukte op Sallandse Heuvelrug
  PREMIUM

  Natuur in wankel evenwicht, maar geen problemen door coronadruk­te op Sallandse Heuvelrug

  NIJVERDAL - De mist trekt langzaam de dalen in van de heuvelrug. De heide is in rust, de dieren bereiden zich voor op de winter, en de stroom bezoekers neemt langzaam af. Maar helemaal stil zal het nooit worden. Staatsbosbeheer moet meer dan ooit balanceren tussen natuurbeheer en de menselijke drang er op uit te gaan. Boswachter Ine Nijveld: „Onze taak is óók te zorgen dat mensen de natuur kunnen beleven.”
 2. Zorgen bij experts om hogere coronacijfers, kabinet vindt ingrijpen nu niet nodig
  bijna 6000 besmettingen

  Zorgen bij experts om hogere coronacij­fers, kabinet vindt ingrijpen nu niet nodig

  Het aantal coronagevallen is afgelopen etmaal met 5903 toegenomen. Dat zijn er 1569 meer dan het gemiddelde van de afgelopen zeven dagen. De stijging van het aantal nieuwe coronagevallen zet daarmee door, aldus het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). In het kabinet is geen paniek vanwege de stijgende cijfers. Het kabinet blijft waakzaam, maar ziet geen reden om al eerder te besluiten over het al dan niet aanscherpen van de coronaregels, aldus ingewijden.

Reggestreek