Volledig scherm
De 70-jarige Rijssenaar werd in zijn eigen villa zwaargewond achtergelaten. © Lars Smook

Zwaargewonde Rijssenaar schreef info over overvallers met bloed op de muur

RIJSSEN – Met zijn eigen bloed schreef de dinsdag mishandelde man uit Rijssen (70) informatie over de daders over de muur. De man, een oud-ondernemer, werd zwaar toegetakeld. Pas 20 uur na zijn marteling werd hij door zijn dochter gevonden.

De dochter had woensdagmiddag om drie uur een afspraak met haar vader. Toen hij niet kwam opdagen en telefoontjes niet werden beantwoord, besloot zij naar Rijssen te rijden. Daar vond ze haar vader liggend op de vloer. Met zware hoofdwonden en - naar verluidt - gebroken nekwervels werd hij overgebracht naar het ZGT in Almelo. Het is de vraag of hij ooit weer kan lopen.

Bloed
De opgetrommelde politie besefte al snel dat het vermoedelijk geen ‘gewone’ inbraak betrof. Ook omdat er, voor zover bekend, niets uit de woning werd vermist. Het slachtoffer had geprobeerd in zijn wanhoop met zijn eigen bloed informatie over mogelijke daders op de muur te schrijven. Het zou een verwijzing kunnen zijn naar de verantwoordelijken achter de ongekend brute mishandeling.

Zakelijk conflict
De politie bevestigde donderdag dat bij het speuren naar de daders onder meer wordt gezocht in de richting van zakelijke relaties, waarmee de Rijssenaar een conflict zou hebben. Onder meer de kleding van de man is veilig gesteld als mogelijk bewijsmateriaal.

Accountant
Het slachtoffer is mede-oprichter van een Twentse accountantsorganisatie. Hij liet zich beginjaren negentig uitkopen en legde zich toe op investeringen in bedrijven en vastgoed in Oost-Europa. Hij introduceerde beleggingsfondsen, die hij ook naar de beurs bracht. Een jaar of negen geleden trad de Rijssense registeraccountant terug uit de directie van deze beleggingsfondsen. De politie kijkt of er een verband is tussen de mishandeling en zijn zakelijke activiteiten.

Reggestreek