Volledig scherm
Het concert wordt als historisch gezien. © afp

1,4 miljoen Cubanen bij concert Rolling Stones

Hoewel er eerst werd verwacht dat er 200.000 Cubanen naar het concert van de Rolling Stones in Cuba zouden komen, zijn dat er uiteindelijk 1,3 miljoen geworden. Dat laat de band op Facebook weten.

Volledig scherm
© afp

,,Dank aan de 1,3 miljoen Cubanen die naar onze show kwamen", aldus de Stones. De kaarten voor het concert waren gratis, omdat de normale ticketprijzen onbetaalbaar zijn in het land, waar het gemiddelde maandloon 20 dollar bedraagt.

Het optreden volgt op het historische bezoek van de Amerikaanse president Barack Obama; Het was voor het eerst sinds 1928 dat er weer een Amerikaanse president op Cuba was. 

Miljoenenpubliek
Het optreden was al historisch. Nog niet eerder trad de Britse band op in Cuba. Het is niet de eerste keer dat de Stones voor zo'n grote menigte optraden. Zo stonden ze in 2006 al eens voor meer dan een miljoen mensen toen ze een eveneens gratis concert gaven op het strand van Copacabana in Rio de Janeiro. Dat was overigens nog niks vergeleken met het optreden dat Rod Stewart op dezelfde plaats in 1994 gaf. Daar kwamen naar verluidt 3,5 miljoen mensen op af.

¡Muchas Gracias América Latina! Next stop LONDON!

Thank you Latin America for an unforgettable tour! And thanks to the 1.3million people of Cuba who came to the show last night! Next stop, Saatchi Gallery, London for Exhibitionism - The Rolling Stones!#StonesIsm #StonesAméricaLatina #StonesCuba

Posted by The Rolling Stones on Saturday, March 26, 2016