Volledig scherm
PREMIUM
Cobain in 1992 © AFP

25 jaar na de dood van Kurt Cobain: 'Hij gooide alles ondersteboven’

Het is 25 jaar geleden dat Kurt Cobain, de leadzanger van Nirvana, zich van het leven beroofde. Muziekspecialisten halen herinneringen op. Aan de opkomst van de band, het einde en de erfenis. ,,De invloed van Kurt Cobain is nu nog altijd heel groot.”

Als je Aberdeen, de geboorteplaats van Kurt Cobain in de staat Washington, binnen rijdt, staat onder het welkomstbord Come As You Are, een verwijzing naar een van de hits van Nirvana. Zijn geboortehuis en het Official Kurt Cobain Memorabila and Information Center zijn trekpleisters in het stadje. Net als de plek in Seattle waar hij zichzelf op 5 april 1994 door het hoofd schoot met een hagelgeweer. Er lag een uitgebreide afscheidsbrief naast zijn lichaam. 171 Lake Washington Boulevard East is sindsdien een bedevaartsoord voor Nirvana-fans.

  1. Fans ontdekken ‘coke’ op Friends-foto Jennifer Aniston en staan compleet versteld

    Fans ontdekken ‘coke’ op Friends-fo­to Jennifer Aniston en staan compleet versteld

    Eerder was het Kim Kardashian met haar billen, nu heeft Jennifer Aniston (50) het internet ‘gebroken’ door lid te worden van Instagram en haar eerste openbare foto te delen. Het gesprek op het fotoplatform gaat echter over iets anders. Aandachtige volgers hebben een detail ontdekt op de Friends-foto die ze deelde en kunnen hun ogen niet geloven. ‘Wat een manier om je entree te maken op sociale media’, klinkt het. Wat is er aan de hand?