Volledig scherm
Kandidaten Monique en Arjan uit het BNNVARA-programma First Dates. © Warner

Arjan en Monique vonden elkaar in First Dates

interviewAls First Dates vanaf vanavond weer met een nieuwe reeks afleveringen komt, zitten Monique en Arjan voor de buis. Samen, want zij vonden elkaar afgelopen zomer door het programma. ,,Wat een verhaal, hè?”

Ze lachten, glommen en straalden in het First Dates-restaurant in Amsterdam. Op die zomerse dag in juli raakten Monique Beems (45) en Arjan Ardon (46) niet uitgepraat met elkaar. ,,Het was zo erg dat we geen tijd meer hadden voor het toetje. Het volgende stel stond al klaar”, zegt Monique.

Nu, vijf maanden later, is de verliefdheid van de twee alleen maar heviger. Sterker nog, ze hebben nieuws: ,,We zitten tussen de verhuisdozen. We gaan samenwonen. Woensdag trek ik bij Arjan in. Wat een verhaal hè?”

In het BNNVARA-programma First Dates (NPO 3) worden vrijgezellen bij elkaar gebracht in een restaurant, terwijl de camera’s registreren. Zelden kwam de liefde zo hevig als bij Monique en Arjan. ,,Eigenlijk voelde ik al vlinders op het moment dat we voor het eerst aan de bar zaten”, vertelt Monique. ,,Arjan bleek een liefdevolle man bij wie ik me snel thuis voelde. Rustig, waar ik nogal eens energiek en druk ben. Op die avond hebben we meteen nummers uitgewisseld. En ik zat nog niet in de trein of hij stuurde me al appjes.”

Superspannend

Twee weken later spraken ze af. ,,Dat was superspannend, maar daar sprongen nog meer vonken over. Vanaf dat moment zijn we onafscheidelijk.'' De afstand tussen de twee maakte het niet gemakkelijk. Arjan woont in Rotterdam, Monique tot deze week in De Rips, een dorpje vlakbij Deurne. Het is zo’n anderhalf uur rijden. ,,We zagen elkaar elk weekend, bij de een of de ander, maar omdat ik ook op zaterdag werk, hadden we te weinig tijd. Elke zondagavond als een van de twee dan weer weg moest, was het janken. We wilden bij elkaar zijn.”

Begin oktober, tijdens een wandeling in het gebied achter De Rips, hakten ze de knoop door. ,,Moest hij wéér terug naar Rotterdam. ‘Laten we samen een stekkie zoeken’, zeiden we tegen elkaar.” Inmiddels heeft Monique, werkzaam in de bruidsmode, een baan in Rotterdam. Ze straalt en is dolgelukkig. Een liefde, een nieuw huis én een baan. ,,Eigenlijk geloofde ik niet zo meer in de liefde. Elke keer trof ik de verkeerde, maar nu voelt het zó goed. Weet je, we hebben het ook al over trouwen gehad. Als alles zo goed blijft gaan, willen we dat ooit, ja. Eerst maar eens samenwonen, maar als hij me vraagt, zal ik heel hard 'ja' zeggen.”

  1. Presentator Kaj van der Ree diep door het stof na beschuldigingen seksueel wangedrag: ‘Spijt van domme fouten’
    Programma's geschrapt

    Presenta­tor Kaj van der Ree diep door het stof na beschuldi­gin­gen seksueel wangedrag: ‘Spijt van domme fouten’

    BNNVARA heeft de programma's van Kaj van der Ree geschrapt na beschuldigingen van seksueel wangedrag. De presentator en vlogger (28) reageert nu zelf voor het eerst en gaat diep door het stof na alle beschuldigingen aan zijn adres. Op sociale media werd hij de afgelopen dagen door jonge vrouwen beticht van het sturen van naaktfoto's en pikante berichten. De vrouwen waren op dat moment minderjarig. Van der Ree geeft zijn misdragingen toe. ,,Ik zie in dat ik domme fouten heb gemaakt.”