Volledig scherm
© VARA

Barry Atsma: Nieuw seizoen KLEM wordt retespannend

Het tweede seizoen van de dramaserie KLEM wordt volgens hoofdrolspeler Barry Atsma 'retespannend'. Atsma telt af naar de spiksplinternieuwe beelden die vanaf donderdag te zien zijn. Het eerste seizoen was voor de VARA een regelrechte kijkcijferhit met gemiddeld 1,5 miljoen kijkers per aflevering.

De opnames van de tweede KLEM vonden eind vorig jaar en begin dit jaar al plaats. De acteurs werden onder meer gespot in een zwembad in Alphen aan den Rijn. Vrijwel alle personages die het eerste seizoen overleefden, keren terug.

Atsma liet in februari vorig jaar weten overdonderd te zijn van het succes van de dramareeks. ,,Het is niet normaal. Natuurlijk word ik wel vaker aangesproken op straat maar nu neemt het extreme vormen aan. Ik kwam afgelopen week terug uit Duitsland, ik had een petje op en dacht: nou, lekker, niemand heeft door dat ik hier loop. En terwijl ik dat dacht riep een taxi-chauffeur me na: Heee! Klem! Goed brilletje heb je op! Leuk man!'', vertelde hij.

KLEM vertelt het verhaal over de keurige weduwnaar Hugo (Atsma). Hij heeft een hoge baan bij de Belastingdienst en leeft een rustig leven met zijn twee dochters. Dit alles verandert wanneer zijn jongste dochter hartsvriendinnen blijkt te zijn met de dochter van de beruchte crimineel Marius (Jacob Derwig). Doordat de levens van de twee meisjes zo hecht met elkaar verbonden zijn, raken ook de levens van hun vaders steeds meer met elkaar verweven, met alle noodlottige gevolgen van dien. Georgina Verbaan is te zien in de rol van Kitty, de vrouw van crimineel Marius.

  1. Geblesseerd tieneridool Billie Eilish (17) wordt zaal in gedragen voor intiem concert bij 3FM

    Gebles­seerd tiener­idool Billie Eilish (17) wordt zaal in gedragen voor intiem concert bij 3FM

    Slechts zestig fans van het Amerikaanse fenomeen Billie Eilish waren vanmiddag getuige van een ongebruikelijk intiem concert van hun 17-jarige idool. De 3FM-exclusive, voorafgaand aan een groot optreden dat Eilish morgen in Tivoli geeft, zorgde voor een stormloop op de tickets die de zender de afgelopen weken weggaf. Vele tienduizenden fans bestormden 3FM per mail, app en telefoon om een kaartje te bemachtigen.