Beau van Erven Dorens.
Volledig scherm
Beau van Erven Dorens. © William Rutten

Beau baalt van 'klotige kijkcijfers' talkshow

RTL-coryfee Beau van Erven Dorens kijkt het liefst niet naar de kijkcijfers van zijn nieuwe talkshow. Hij vindt het vervelend er dagelijks mee geconfronteerd te worden, zo vertelde hij in de Coen en Sander Show. Beau startte vorige week met 650.000 kijkers, maar een week later was dit aantal al bijna gehalveerd. Maandagavond keken er nog maar 324.000 mensen naar zijn avondprogramma. 

,,We hadden ingecalculeerd dat het moeilijk zou zijn met het voetbal”, relativeerde hij de terugval. ,,We willen de kijkcijfers links laten liggen. Maar je ontkomt er niet aan elke ochtend toch die klotige cijfers te bekijken. De ene keer valt het mee, de andere keer valt het tegen. Het is altijd een gevecht. Maar ik ben vooral heel tevreden over de inhoud. Ik voel me elke dag vrijer en het gaat steeds beter.”

Beau heeft wel nog wat moeite om zijn ritme te vinden. ,,Elke dag een programma maken is geen kattenpis”, bekende hij. ,,Ik sliep vanochtend pas om 04.30 uur. En ik ben verkouden. Maar ik gooi er gewoon wat pillen in en vanavond hebben we een topshow.”

Beau wilde zich vooraf niet uitspreken over de verwachte kijkcijfers, maar hij zei in een interview met deze krant wel dat hij zichzelf drie maanden de tijd gaf om een goed programma neer te zetten. ,,Als de cijfers beroerd zijn, keer ik na die drie maanden écht niet terug. Dat is niet leuk voor de kijker, niet voor mij en voor de zender niet lucratief. Want het draait toch om geld verdienen. Late night is duur. En laten we eerlijk zijn: wij hebben de afgelopen jaren een enorme smak geld weggegooid op die late avond.”

Eerder vandaag werd bekend dat Beau van Erven Dorens de Majoor Bosshardtprijs heeft gewonnen. De programmamaker krijgt de prijs zaterdag overhandigd tijdens het jaarlijkse Kunst & Theatergala van het Leger des Heils.

RTL-presentatoren waren eerder vol lof over Beau. Bekijk hieronder de video.