AD
Volledig scherm
PREMIUM
© AD

Bert Visscher: van nul kijkers in Goes naar dagelijks 1,7 miljoen

De slimste blikWelke kandidaat sprong eruit? Wat was Maartens momentje en welke galerij bood de meeste gespreksstof? Een terugblik op de eerste week van De slimste mens.

  1. Maarten van Rossem sneert in De slimste mens: ‘Wopke Hoekstra is geen politicus’

    Maarten van Rossem sneert in De slimste mens: ‘Wopke Hoekstra is geen politicus’

    Hij geeft tips, vertelt waarmee hij bezig is (‘Een boekje schrijven’) en verklaart sommige antwoorden, zoals gisteren bij Proud Mary, het liedje van Ike & Tina Turner. Mary was geen vrouw, ‘maar een stoomboot’, stelde Maarten van Rossem, het markante jurylid van De slimste mens. En Van Rossem schroomt ook niet om tussen de vragen door zijn ongezouten mening te geven. Over de pandemie (‘er viel nog van alles te doen’), over Farrah Fawcett (‘eng mens’) en gisteravond over Wopke Hoekstra. De CDA-voorman kreeg er flink van langs. ,,Geen politicus”, vond Van Rossem.
  2. Voor fataal schot Baldwin ging al eerder wapen af op set ‘Rust’, cameraploeg vertrok om onveilige werksituatie

    Voor fataal schot Baldwin ging al eerder wapen af op set ‘Rust’, camera­ploeg vertrok om onveilige werksitua­tie

    Enkele dagen voordat acteur Alec Baldwin per ongeluk het schot loste waarbij cameravrouw Halyna Hutchins om het leven kwam, waren er ook al problemen met een filmwapen tijdens de opnames van de film Rust. Dat schrijven de LA Times en showbizz-site Deadline. Zeker zes leden van de cameracrew verlieten de filmset enkele uren voor het fatale incident. Ze hadden geklaagd over de slechte arbeidsomstandigheden.