Bibian Mentel blijft knokken en kan weer staan

VideoHoe bijzonder: Bibian Mentel (46) kan weer staan zonder zich vast te houden aan een leuning. Dat is te zien in een filmpje dat de man van de paralympische snowboardster gisteren op sociale media heeft gedeeld. ‘Holy shit. Soms kunnen kleine dingen je intens gelukkig maken.’ 

Met een grote glimlach, haar borst vooruit en haar handen los is te zien hoe Mentel naar de camera zwaait, terwijl haar man Edwin Spee een opname maakt. Dat Mentel weer kan staan zonder enige begeleiding is bijzonder, want het was nog maar de vraag of dat ooit nog ging lukken. De snowboardkampioene werd na haar operatie in maart namelijk wakker zonder gevoel in haar benen. Een vervolgoperatie zorgde voor voorzichtig herstel, maar dat dat zo voorspoedig zou verlopen had niemand verwacht.

Het regent inmiddels complimenten en warme reacties onder de video. ‘Zo sterk .. zo bijzonder... een werkelijk mooie vrouw!’ en ‘Het doorzettingsvermogen en die lach, wat een geweldige vrouw. Het komt vast goed’, is een greep uit de reacties.

In Mentel schuilt een vechter nadat vorig jaar voor de tiende keer kanker werd vastgesteld. Daar slikt ze nu zware medicatie voor. In 2001 werd wegens botkanker het onderbeen van de snowboardster geamputeerd. Spee bewondert de ‘onbaatzuchtige steun’ die zijn vrouw altijd geeft en ‘niet vraagt’, zo liet hij in januari weten.

Volledig scherm
Bibian Mentel