Volledig scherm
© ANP Kippa

Bijna miljoen kijkers voor laatste interview Liesbeth List

Het laatste interview van Liesbeth List is gisteren door bijna een miljoen mensen gezien. Ruim 985.000 kijkers zagen het nieuwe NTR-programma Het Laatste Woord van Jeroen Pauw, meldt Stichting Kijkonderzoek.

Het gesprek werd opgenomen in 2016. De afspraak was dat het pas na haar dood voor het eerst zou worden uitgezonden. Dat gebeurde vrijdagavond op NPO 1 op de dag dat haar overlijden bekend werd. Pauw heeft voor het programma nog een aantal interviews afgenomen met BN’ers op leeftijd. List was de eerste die kwam te overlijden.

Op NPO 2 keken later op de avond 100.000 mensen naar Laat me: Ramses Shaffy, de film. Het ging om een anderhalf uur durende filmversie van de succesvolle serie Ramses van Michiel van Erp, waar List (gespeeld door Noortje Herlaar) een grote rol in heeft.

Op prime time waren de meeste kijkers voor The Voice Kids. Naar de talentenjacht op RTL 4 keken ruim 1,7 miljoen mensen. Het slot van het veertiende seizoen van Flikken Maastricht volgde op NPO 1 met bijna 1,7 miljoen kijkers.