Bookmakers geloven in Duncan: hoogste winkans tot nu toe

videoVanavond moet Duncan Laurence het dan echt gaan waarmaken voor het publiek in de halve finale van het Eurovisie Songfestival. Volgens de bookmakers pakt de zanger moeiteloos een ticket naar de finale én kan hem ook daar de winst bijna niet ontgaan.

Na de generale repetitie gisteravond, waarbij de juryleden hun punten verdeelden, is de winkans van Duncan nog verder omhoog geschoten. Er werd hem donderdag  rond het middaguur 38 procent kans om te winnen toegedicht. Niet eerder hadden de wedkantoren zo'n groot geloof in hem, al prijkt de Arcade-zanger al weken bovenaan de lijstjes.

Duncan ziet de nummer 1-positie bij de bookmakers vooral als compliment, antwoordde hij eerder deze week. Vereerd is hij dat ze het in zo’n onervaren artiest zien zitten. ,,Natuurlijk wil ik winnen’’, zei hij. ,,Maar ik vind het zelf vooral geslaagd als het me lukt het verhaal van mijn lied te vertellen, zoals ik het in mijn hoofd heb: puur en eerlijk.’’

Zweden, Australië en Rusland volgen op ruime afstand, met winkansen van twaalf en acht procent.  

Volledig scherm
Duncan Laurence werd niet eerder zo'n hoge winkans toegedicht. © screenshot Eurovisionworld
Volledig scherm
Duncan Laurence. © ANP
  1. Maleisië in de ban van plotselinge echtscheiding oud-koning en Russische ex-miss

    Maleisië in de ban van plotselin­ge echtschei­ding oud-ko­ning en Russische ex-miss

    De Maleisische sultan en prins Sultan Muhammad V (50), die zich in januari na een regeringsperiode van twee jaar terugtrok als koning van Maleisië omdat seksfoto's waren opgedoken van zijn Russische echtgenote Oksana Voevodina (27), heeft tot grote ontsteltenis van zijn voormalige onderdanen toch maar besloten te gaan scheiden van zijn vrouw. De ontstane situatie wordt in Maleisië getypeerd als ‘koningsdrama’.