Hans Zimmer.
Volledig scherm
Hans Zimmer. © EPA

Componist Hans Zimmer vraagt scheiding aan

Het huwelijk tussen Hans Zimmer en zijn vrouw Suzanne is voorbij, dat meldt onder meer TMZ vandaag. Volgens de entertainmentwebsite heeft de componist afgelopen vrijdag de scheidingspapieren bij de rechtbank van Los Angeles ingeleverd.

Zimmer was eerder getrouwd met model Vicki Carolin, van wie hij in 1992 scheidde. Met haar kreeg hij dochter Zoe. Niet lang na de eerste scheiding kreeg de componist een relatie met Suzanne. Met haar heeft hij vier kinderen. Het is niet bekend waarom Zimmer wil scheiden.

De geboren Duitser is bekend als componist van veel grote films waaronder Pirates of the Caribbean, Gladiator en The Lion King. Voor die laatste animatiefilm uit 1994 kreeg hij een Oscar voor Best Original Score. In totaal is hij al elf keer genomineerd voor een Academy Award.

  1. ‘Netflix-serie Space Force had zoveel meer kunnen zijn’
    Podcast

    ‘Net­flix-se­rie Space Force had zoveel meer kunnen zijn’

    ‘Het probleem van Netflix is dat de seizoenen vaak heel kort zijn,’ vertelt seriefreak Kevin Goes in de nieuwste aflevering van de podcast Bingewatchers. ‘En dat is ook een van de minpunten van Space Force. Er had zoveel meer in die serie gezeten en nu hou je toch het gevoel dat er veel meer in gezeten had, ondanks de sterrencast met onder meer Steve Carrell (The Office), John Malkovich (The New Pope) en Lisa Kudrow (Friends)’