CopyKates opgelucht: We zijn weer terug op Instagram

Vijf jaar lang heeft Janelle Nash (44) uit het Amerikaanse Arizona er over gedaan om de kledingstijl van Kate Middleton te kopiëren, met 14.000 volgers op Instagram als gevolg. Afgelopen week werd haar account en dat van enkele andere zogenoemde CopyKates zonder enige opgaaf van reden van internet verwijderd.

Quote

We zijn juist een fan van de hertogin en de koninklij­ke familie

Janelle Nash

Nash is niet de enige. Er is een heuse internationale groep aan trouwe bewonderaars die de Engelse stijl van Middleton bewonderen. De RepliKates kopiëren de kledingstijl, het haar en de make-up van de hertogin van Cambridge tot in het kleinste detail.

Nash: ,,Ik begrijp niet waarom het is gebeurd, want we zijn juist een fan van de hertogin en de koninklijke familie'', aldus de Instagrammer tegen
The Times. ,,We zijn slechts een klein deel van alle accounts die rondom Middleton bestaan, maar de gewone fanpagina's op het socialmediakanaal zijn niet verwijderd.''

Nash gelooft niet dat er een probleem met het auteursrecht zou zijn, omdat eigen foto's van de gekopieerde foto's worden gebruikt en uitgebreid aan bronvermelding wordt gedaan. Socialmediablog Trending All Day denkt dat het verwijderen een andere reden heeft. De hertogin zou niet gediend zijn van concurrentie en zou Instagram verzocht hebben om de accounts te verwijderen.

Hoe dan ook: na enkele dagen is het account weer online geplaatst. Instagram verklaarde dat het bedrijf te maken had met een 'onbekende storing'. ,,We hebben onze excuses aangeboden en de pagina's weer online gezet'', aldus een woordvoerder. Ook het Britse Koningshuis heeft inmiddels gereageerd. Zij zeggen dat ze niks weten van de CopyKategate.

Volledig scherm
© Royalreplikate