Volledig scherm
© ANP Kippa

Cornald en Jan presenteren songfestivalfeest in Amsterdam

Cornald Maas en Jan Smit zijn volgende maand alvast bezig met het Eurovisiesongfestival. Het duo presenteert op 15 december Het Grote Songfestivalfeest in de Ziggo Dome in Amsterdam. Dat heeft de organisatie bekendgemaakt.

Cornald kijkt ernaar uit dat hij straks de show met publiekslievelingen en oud-winnaars aan elkaar mag praten. ,,Het is voor het eerst dat zoveel oud-winnaars bijeen zijn en nog een keer hun winnende liedje ten gehore brengen. Dit wordt voor zowel het publiek als de artiesten een gedenkwaardige avond. Zie het als de ultieme pre-party ter voorbereiding op de 65e editie van het Eurovisiesongfestival in mei 2020 in Rotterdam."

Tientallen artiesten betreden tijdens het feest het podium. Zo zijn onder anderen voormalige winnaars als Loreen, Dana International, Sandra Kim, Netta en Katrina and the Waves van de partij. Nederlandse oud-deelnemers die langskomen, zijn onder meer Teach-In, Lenny Kuhr, Ruth Jacott en Edsilia Rombley.

  1. Zangeres Rondé kan zich met lied eindelijk uiten over verlies vader: ‘Vergeet nooit de warmte’

    Zangeres Rondé kan zich met lied eindelijk uiten over verlies vader: ‘Vergeet nooit de warmte’

    De Utrechtse band Rondé heeft een opvallend persoonlijk nummer uitgebracht voor de vader van frontvrouw Rikki Borgelt, die elf jaar geleden overleed aan kanker. Rikki, toch al geen prater, kon zich daarover jarenlang nauwelijks uiten. In All that was left doet ze dat alsnog. ‘Het nummer omschrijft voor mij heel goed het gevoel van je alleen voelen. Alsof er niets meer overblijft behalve jijzelf.’